1η  ημέρα: Αθήνα – Μπρατισλάβα -Πράγα – Χριστουγεννιάτικες αγορές

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπρατισλάβα .  Άφιξη και μεταφορά στην Πράγα. Παραλαβή δωματίων και μεταφορά στο κέντρο της Παλιάς πόλης για να χαρούμε μαζί με τους ντόπιους την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στις υπέροχες Χριστουγεννιάτικες Αγορές στην καρδιά της πόλης. Χρόνος ελεύθερος.

Σχετική εικόνα

2η   ημέρα: Πράγα (Ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας αρχίζει με το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το  ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

Αποτέλεσμα εικόνας για πραγα αξιοθεατα

3η  ημέρα: Πράγα – Κάρλοβι Βάρι

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.  

Αποτέλεσμα εικόνας για καρλοβι βαρι πραγα

4η   ημέρα: Πράγα -  Τσέσκυ Κρούμλοβ

Πρωινό στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Mολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Στα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείονται θησαυροί ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Επιστροφή στην Πράγα και χρόνος ελεύθερος.

Σχετική εικόνα

5η   ημέρα: Πράγα – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας,  θα αναχωρήσουμε  για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για πραγα αξιοθεατα

Περιλαμβάνονται:

 Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Μπρατισλάβα & Πράγα  – Αθήνα με πτήσεις Aegean Airlines

 1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.

 Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια

 4 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.  Ξενάγηση στην παλιά πόλη της Πράγας.

 Ξενάγηση στο Κάστρο της Πράγας.

 Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ.

 Εκδρομή στο Τσέσκυ Κρουμλόβ

 Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.

 Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.

 Ενημερωτικά έντυπα.

 Φ.Π.Α

Σχετική εικόνα

Δεν περιλαμβάνονται:

 Φόροι αεροδρομίων (155 €).

 Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα. 

 Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

Αποτέλεσμα εικόνας για καρλοβι βαρι πραγα

Σημείωση:  

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΔιάρκειαΑναχώρηση                ΠτήσειςΞενοδοχείαΤιμή κατ΄άτομο
 σε δίκλινο
Επιβάρυνση
 μονόκλινου
 Παιδί
 2-12 χρονών
 Φόροι
 αεροδρομίου 5 ημέρες18/12-22/12


 Α3 4071
ATH 14:30 
BTS  15:30  

HOTEL DIPLOMAT 4*   225€100€
195€

155€
A3 4029  
PRG 09:30
ATH 13:00   
HOTEL 987 4*

or similar

265€140€ 235€155€

Σχετική εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες ή για κράτηση πατήστε εδώ