Γίνετε μέρος της πιο συναρπαστικής εκτός δρόμου περιπέτειας της Ευρώπης!

Η διαδρομή πλήρους ημέρας:

Η off-road δραστηριότητά μας στην Κρήτη ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις μας στη Χερσόνησο. Μετά την ενημέρωση για την ασφάλεια, ξεκινάμε το Buggy Safari με κατεύθυνση προς το παραδοσιακό χωριό της Παλιάς Χερσονήσου. Καθώς περνάμε από την πλατεία και συνεχίζουμε προς τα βουνά, η διαδρομή μας θα περάσει γύρω από το φράγμα που χτίστηκε ανάμεσα στα γραφικά χωριά Ποταμιές και Αβδού. Λίγο πριν τις Ποταμιές, περίπου δέκα λεπτά θα αφήσουμε την άσφαλτο και θα βγούμε στο χωματόδρομο. Θα διασχίσουμε ένα αποξηραμένο ποτάμι, θα περάσουμε μέσα από τους ελαιώνες κάτω από τον κεντρικό δρόμο και θα συνεχίσουμε στο βουνό όπου θα έχουμε ευκαιρίες για φωτογραφίες στο φράγμα. 

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε  προς το Αβδού. Η διαδρομή διασχίζει τους στενούς οικισμούς των Γωνιών και ανεβαίνει απότομα προς το οροπέδιο του Λασιθίου. Το off-road κομμάτι προσφέρει νέες ευκαιρίες για εκπληκτικές φωτογραφίες και συναρπαστικά τοπία. Κάθε 25-30 λεπτά θα σταματάμε για φωτογραφίες και για να αλλάξουμε οδηγούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο οδηγός θα σας ενημερώσει για τα μέρη που θα επισκεφτούμε, εμπλουτίζοντας το ταξίδι με πληροφορίες. Περίπου στα μισά του δρόμου προς το οροπέδιο του Λασιθίου, θα συναντήσουμε το όμορφο χωριό Κερά, που βρίσκεται στην άκρη του βουνού με θέα στα χωριά κάτω. Μια ακόμα στάση θα γίνει στο μοναστήρι της Κεράς Καρδιώτισσας, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε το μοναστήρι. Η ακριβής ημερομηνία της ίδρυσης της είναι άγνωστη αν και πιστεύεται ότι συνδέεται με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, από την οποία παίρνει το όνομά της («Κερά» σημαίνει «Παναγία»). Μετά το διάλειμμα, η ανάβαση συνεχίζεται σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, στο ηφαιστειακό οροπέδιο του Λασιθίου. Η πλειοψηφία των κατοίκων εδώ είναι αγρότες, που χρησιμοποιούν μόνο φυσικούς πόρους για να ζήσουν. Λόγω της ηφαιστειακής προέλευσής της, η γη εδώ είναι πολύ εύφορη, ευνοώντας την καλλιέργεια ποικιλίας λαχανικών.

Η επόμενη στάση θα γίνει στις δύο λίμνες οι οποίες είναι η πηγή παροχής γλυκού νερού στο οροπέδιο του Λασιθίου και συλλέγουν το λιωμένο χιόνι από τα γύρω βουνά. Το Buggy Safari θα συνεχίσει μέσα από το οροπέδιο, κατευθυνόμενο δυτικά προς το χωριό Ψυχρό, όπου θα γίνει η στάση για μεσημεριανό γεύμα σε μια οικογενειακή παραδοσιακή ταβέρνα. Θα απολαύσουμε τη φιλοξενία της οικογένειας Χαλκιαδάκη στην ταβέρνα 'Zeus Garden'. Εδώ θα απολαύσετε την υπέροχη γεύση του τοπικά παραγόμενου φαγητού και θα έχετε μια γνήσια Κρητική υποδοχή. Το μενού είναι πολύ απλό - ένα χοιρινό ή κοτόπουλο σουβλάκι με φρέσκες πατάτες, μια θαυμάσια ελληνική σαλάτα με φρέσκα κομμένα λαχανικά τοπικά παραγόμενα και ένα αναψυκτικό της επιλογής σας ή νερό. Ως ορεκτικό, σερβίρεται ποικιλία από τοπικά τυριά μαζί με νόστιμες ελιές, ντομάτες και αποξηραμένο στον ήλιο ψωμί. Μετά το φαγητό θα αλλάξουμε κατεύθυνση προς το ορεινό πέρασμα που οδηγεί στο χωριό Κασταμονίτσα και τελικά πίσω στο σημείο όπου ξεκίνησε το ταξίδι μας. Λίγες ακόμη στάσεις φωτογραφιών θα γίνουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, με την πιο σημαντική στο μνημείο του τοπικού προδότη Τσούλη. 

Τι θα κάνετε

- Θα περπατήσετε στην άγρια φύση της Κρήτης

- Θα Θαυμάσετε το όμορφο τοπίο των Κρητικών βουνών

- Θα Οδηγήσετε 100 χιλιόμετρα συνδυάζοντας συναρπαστικές off-road διαδρομές με κάποιο τμήμα ασφάλτου

- Θα απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα σε μια τυπική ελληνική ταβέρνα

Λεπτομέρειες και τιμολόγηση:

- Χρονοδιάγραμμα: κάθε μέρα από τις 10:00 έως τις 17:00 περίπου.

- Μήκος: περίπου. 100 χιλιόμετρα - 70% εκτός δρόμου!

- Κατάλληλο για όλους όσους διαθέτουν άδεια οδήγησης.

- Τιμή: 135 ευρώ / άτομο.

- Ελάχιστη ηλικία του επιβάτη: 6 ετών.

Περιλαμβάνει:

- Μεταφορά από / προς το ξενοδοχείο.

- Όλοι οι φόροι και οι ασφάλειες.

- Φαγητό και ποτά.

- Όλος ο εξοπλισμός, όπως κράνη, γάντια και φόρμες εργασίας.

- Καύσιμα.

Η διαδρομή μισής ημέρας:

Η δραστηριότητα εκτός δρόμου στην Κρήτη ξεκινά από τις εγκαταστάσεις μας στη Χερσόνησο. Μετά την ενημέρωση για την ασφάλεια ξεκινάμε το Buggy Safari που κατευθύνεται προς το παραδοσιακό χωριό της Παλιάς Χερσονήσου. Καθώς περνάμε από την πλατεία και συνεχίζουμε προς τα βουνά, θα περάσουμε γύρω από το νέα φράγμα που χτίστηκε ανάμεσα στα γραφικά χωριά Ποταμιές και Αβδού. Λίγο πριν την Ποταμιές, περίπου δέκα λεπτά, θα αφήσουμε την άσφαλτο και θα βγούμε στον χωματόδρομο. Θα διασχίσουμε ένα αποξηραμένο ποτάμι, θα περάσουμε μέσα από τους ελαιώνες κάτω από τον κεντρικό δρόμο και θα συνεχίσουμε στο βουνό όπου θα έχουμε την ευκαιρία  να φωτογραφήσουμε το φράγμα. Καθώς μπαίνουμε στο όμορφο χωριό Αβδού, ο δρόμος ανοίγει και μας οδηγεί μέσα στο φαράγγι της Ρόζας. Το όνομα προέρχεται από την ποικιλία των βράχων που βρέθηκαν μέσα σε αυτό το μέρος. Σύντομα ξεκινάμε να ανεβαίνουμε στη δεξιά πλευρά του φαραγγιού σε μια πολύ στενή και διακεκομμένη διαδρομή. Το τοπίο αλλάζει ταχύτατα, καθώς κερδίζουμε το υψόμετρο. Οι σκηνές που εκτυλίσσονται παρέχουν  ευκαιρία για φωτογραφίες καθώς και για την αλλαγή των οδηγών. Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε στους ελαιώνες, φτάνοντας σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, πριν συναντήσουμε τον δρόμο Λασιθίου όπου αρχίζει το ταξίδι επιστροφής.  Από τη Μονή Κερά αρχίζουμε το τελευταίο τμήμα της διαδρομής, κατεβαίνουμε στο πίσω μέρος του χωριού Γωνιές και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής στην αφετηρία μας.

Τι θα κάνετε:

- Θα περπατήσετε στην άγρια φύση της Κρήτης

- Θα θαυμάσετε το όμορφο τοπίο των Κρητικών βουνών

- Θα οδηγήσετε 55 χιλιόμετρα συνδυάζοντας συναρπαστικές off-road διαδρομές με κάποιο τμήμα ασφάλτου 

- Θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα από το φαράγγι της Ρόζας.

Λεπτομέρειες και τιμολόγηση

- Χρονοδιάγραμμα: κάθε μέρα από τις 10:00 έως τις 13:00 περίπου.

- Μήκος: περίπου. 55 χιλιόμετρα - 60% εκτός δρόμου!

- Κατάλληλο για όλους όσους διαθέτουν άδεια οδήγησης.

- Τιμή: 85 ευρώ / άτομο.

- Ελάχιστη ηλικία του επιβάτη: 6 ετών.

Περιλαμβάνει:

- Μεταφορά από / προς το ξενοδοχείο.

- Όλοι οι φόροι και οι ασφάλειες.

- Εμφιαλωμένο νερό

- Όλος ο εξοπλισμός, όπως κράνη, γάντια και φόρμες εργασίας.

- Καύσιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για κράτηση πατήστε εδώ