Η Ευρυτανία έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «Ελβετία της Ελλάδας» και δικαιωματικά, καθώς η φυσική ομορφιά και η γραφικότητά της είναι απαράμιλλη. Η πρωτεύουσα του Νομού είναι το Καρπενήσι (υψ.960μ), το οποίο βρίσκεται στις πλαγιές  του όρους Βελούχι (2315μ –Τυμφρηστός) περιτριγυρισμένο από έλατα 

Σχετική εικόνα

1η ημέρα Παρασκευή 22/11/2019 :

Ηράκλειο-Πειραιάς : 

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου , τακτοποίηση στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών. Διανυκτέρευση εν πλω

2η ημέρα Σάββατο 23/11/2019 :

Πειραιάς-Αμφίκλεια- Μονή Αγάθωνος - Καρπενήσι

Μετά την αποβίβαση από το πλοίο , αναχώρηση  με το λεωφορείο και μέσω Εθνικής Οδού θα σταματήσουμε στην Αμφίκλεια, ένα  διατηρητέο οικισμό, με πέτρινα αρχοντικά , πέτρινους φράχτες και αυλόπορτες, βρύσες, πλατείες και παραδοσιακά καλντερίμια, πολλά από τα οποία οδηγούν σε σημεία με μοναδική θέα στον κάμπο. Ελεύθερος χρόνος και προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Άρτου. Η Αμφίκλεια αποτελεί τη βάση των φυσιολατρών χειμερινών επισκεπτών του Παρνασσού διατηρώντας ανέπαφο το αυθεντικό της χρώμα της. Επόμενη στάση μας η Μονή Αγάθωνος , που φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης. Στο εξωτερικό χώρο της μονής λειτουργεί εκτροφείο άγριων πουλιών, παγώνια, ελάφια. Η δε εικόνα της Παναγίας του Αγάθωνος θεωρείται θαυματουργή. Στη συνέχεια θα πάμε στο Καρπενήσι , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, βόλτα στην πόλη. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

Αποτέλεσμα εικόνας για panagia prousiotissa

3η  ημέρα Κυριακή 24/11:

Μονή Προυσιώτισσας-Κεφαλόβρυσο- Καρπενήσι 

Μετά το πρωινό μας, επίσκεψη στο εντυπωσιακό Μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας, χτισμένο σε  τοποθεσία που κόβει την ανάσα και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Μετά συνεχίζουμε για επίσκεψη στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο και από εκεί για το καταπράσινο Μεγάλο χωριό σε τοπίο περιτριγυρισμένο από έλατα και πεύκα. Η καρδιά της Ευρυτανίας χτυπάει στα όμορφα χωριά της , με το Μεγάλο Χωριό (720μ) να ξεχωρίζει εδώ και δεκαετίες. Απέχοντας μόνο 14χλμ. από το Καρπενήσι, αποτελεί ένα από τους must see προορισμούς για τους επισκέπτες του Νομού. Το Μεγάλο Χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα(2101μ). Από την πλατεία του χωριού βλέπει κάποιος τις κορυφές του όρους  Χελιδώνα(1975μ), την κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού, και τα χωριά γύρω από αυτήν. Συνέχεια έχουν οι Κορυσχάδες, ένας διατηρητέος οικισμός με παραδοσιακά αρχοντικά και το ιστορικό μουσείο. Ο χώρος αυτός έχει κηρυχτεί  ιστορικό διατηρητέο μνημείο και λειτουργεί ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Στον προαύλιο χώρο μπορείτε να δείτε το μνημείο που είναι αφιερωμένο σε αυτή την Ιστορική μέρα. Στο ισόγειο του μουσείου λειτουργεί βιβλιοθήκη με μια αρκετά ενδιαφέρουσα συλλογή συγγραμμάτων ενώ στον πάνω όροφο βρίσκεται η έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τη διαδικασία της ιστορικής  εθνοσυνέλευσης , αλλά και άλλες εικόνες από τη δράση των αγωνιστών. Στη συνέχεια επιστροφή στο Καρπενήσι. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε τη βόλτα μας στη γραφική πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση. 

Αποτέλεσμα εικόνας για καρπενησι

4η ημέρα Δευτέρα 25 /11/2019

Καρπενήσι-Λειβαδειά-Πειραιάς

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Πειραιά , με ενδιάμεση στάση στην Λιβαδειά, και  στις  πανέμορφες  Πηγές  Της Κρύας, όπου σύμφωνα με το μύθο βρισκόταν το παράδοξο μαντείο της αρχαιότητας, το μαντείο του Τροφωνείου Διός με τις πηγές της Μνήμης και της Μνημοσύνης, το οποίο αποτελούσε τον προπομπό για τους Δελφούς . Θα συνεχίσουμε για τον Πειραιά, άφιξη στο λιμάνι, τακτοποίηση στο πλοίο των Μινωικών, και αναχώρηση για το Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η Ημέρα Τρίτη 26/11/2019 : 

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο

Αποτέλεσμα εικόνας για καρπενησι

Τιμή :

από 276 €** σε 2κλινο/3κλινο  (μονόκλινο + 35€)

Σχετική εικόνα

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

• Μεταφορά & περιηγήσεις με σύγχρονο κλιματιζόμενο τουριστικό Λεωφορείο.

• Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο με Μινωικές σε οικονομική θέση.

• 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο  3* στο Καρπενήσι με πρωινό και δείπνο. 

• Συνοδός/Αρχηγός  του Γραφείου μας , 

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης, και πρόσθετη Ασφάλεια ατυχήματος.

• ΦΠΑ

• Διόδια

• περιλαμβάνεται ο Φόρος Διαμονής/Διανυκτέρευσης

Επιβάρυνση για κλίνη σε καμπίνα ΑΒ4: 30 € , σε 2κλινη 60€ (και για τις δυο διαδρομές)ανά άτομο.

Αποτέλεσμα εικόνας για καρπενησι

 Δεν περιλαμβάνονται :

τα ποτά στα Δείπνα, είσοδοι σε Μουσεία, ή οτιδήποτε προαιρετικό.

Σχετική εικόνα

• Συμμετοχές : Έως  5/11/2019 με προκαταβολή, κ εξόφληση ως 15/11/2019

Σχετική εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες ή για κράτηση  πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες ή για κράτηση πατήστε εδώ